no en
Leverandører av linefanget MSC-sertifisert torsk og hyse fra Barentshavet

Carisma Fish

Carisma Fish AS er et partnerskap mellom grunnlegger Matias Aarvik, sønnen Arild Aarvik og brødrene Ole-Jonny og Cato Bellen.

 

Matias Aarvik ble født inn i fiskerinæringen. I ung alder ble han oppfordret til å følge i farens fotspor og bli fisker. Som 14-åring fikk han sin første jobb om bord på Norges aller første fabrikktråler. På den tiden var båtene til sjøs i opptil fire måneder om gangen, og mannskapet hadde ingen muligheter til å ha kontakt med familien.

 

Etter å ha jobbet i flere år som fisker inngikk Matias i 1970 partnerskap med to av brødrene sine. De investerte i sin egen båt – en linebåt som de kalte Vestfisk. Åtte år senere bygget brødrene nok en båt, denne gangen en autolinebåt som fikk navnet Vestkapp.

 

Forretningene gikk bra, og i 2001 solgte de Vestkapp til Arild og hans selskap. Vestkapp brant ned i 2002.

 

I 2001 slo Matias og Arild seg sammen med Ole-Jonny og Cato Bellen for å starte Carisma Fish AS. Flåten ble utvidet i 2008/2009, da de fire investerte i de to linebåtene Carisma Star og Carisma Viking. I 2013 ble Carisma Star solgt og kvotene ble ført over Carisma Viking.

 

 • Arild.jpg
  Arild Aarvik
  Administrerende direktør
  Arild er administrerende direktør i Carisma Fish og har vært fisker siden han var 17, da han startet karrieren om bord på farens linebåt (Vestkapp). Han er en erfaren skipper/skipsfører og tilbrakte mange sesonger som skipper i Barentshavet før han startet sin egen virksomhet med faren som partner. Arild har vært styremedlem i Sogn og Fjordane Rederiforening siden 1999 og styreleder i organisasjonen siden 2008. Han har også sittet i styret i Fiskebåt Vest og gjennom arbeid i en rekke forskjellige organisasjoner engasjerer han seg i den politiske siden av fiskerinæringen.
 • Olejonny.jpg
  Ole-Jonny Bellen
  Technical Manager / Skipper
  Ole-Jonny har vært i fiskeindustrien i mange år. Som 18-åring jobbet han i 1986 på en autolinebåt fra Vanylven. I 1988 ble han utdannet skipper/skipsfører, og i 1989 fortsatte han karrieren som fisker om bord på en båt fra Måløy. I 1992 kjøpte Ole-Jonny sin første linebåt, Vestliner, sammen med broren Cato Bellen. Matias og Arild Aarvik kjøpte Vestliner fra brødrene i 1996, og denne båten ble omdøpt til Sjøliner. I 1997 investerte Ole-Jonny i en ny linebåt, Kvitnes, sammen med broren, etterfulgt av to andre fartøyer, Aksla og Suderøy, og deretter ble et nytt partnerskap inngått med Matias og Arild. Ole-Jonny er teknisk sjef i Carisma Fish og skipper på Carisma Viking sammen med sin bror Cato.
 • Elisabeth.jpg
  Elisabeth Kvalheim
  Økonomisk rådgiver
 • Ragnhild.jpg
  Ragnhild H. Sætremyr
  Økonomisk rådgiver