no en
Leverandører av linefanget MSC-sertifisert torsk og hyse fra Barentshavet

Carisma UK

Salgsselskapet Carisma UK er ansvarlig for å markedsføre og distribuere de sjøfrosne produktene fra det norske morselskapet. Carisma UK er allerede en stor leverandør til ledende restauranter i London, og den linefangede fisken brukes av kjendiskokker og i det populære kokkeprogrammet Masterchef.

 

Carismas britiske salgsarm ble etablert i 2010 som svar på den økende etterspørselen etter linefanget torsk og hyse av høy kvalitet. Mediekampanjer hvor kjendiskokker oppfordrer forbrukerne til å gå for andre fiskearter enn torsk og hyse, har skapt uro rundt torske- og hysefangsten i Nordsjøen. Carisma er opptatt av å nå ut med budskapet om at de krystallklare farvannene i Barentshavet nord for Norge og Russland er fulle av bærekraftige – og kanskje verdens best forvaltede – torske- og hysebestander, for på den måten å rette opp eventuell handelssvikt som EU-politikere og miljøaktivister kan ha forårsaket.

 

For å etablere en pålitelig forsyningskjede fra fartøyene til restaurantene i Storbritannia måtte Carisma finne en innfallsport til Storbritannia – og hvilket sted er vel bedre egnet enn Grimsby, Europas berømte matby og tilholdssted for noen av kontinentets største og beste BRC-godkjente kjølelager. Carisma UKs beliggenhet er perfekt: Den har tilknytning til alle de store motorveiene i Storbritannia og har også gode forbindelser til de store havnene i Immingham og Grimsby, hvor størstedelen av den norske frossenfisken ilandføres.

 

Som et bevis på Carisma UKs tro på kvaliteten på fisken selskapet leverer, åpnet det nylig sin egen sjømatrestaurant ved strandpromenaden i Cleethorpes, et feriested i nærheten av selskapets hovedkontor i Grimsby. I februar 2010 åpnet The Captain’s Table dørene, som én av en liten håndfull restauranter i Storbritannia som har norsk, MSC-godkjent, linefanget fisk på menyen og aktivt markedsfører denne fisken.

 

www.thecaptainstable.co

  • John-Hancock.jpg
    John Hancock
    Managing Director Carisma (UK) Ltd
    John har over 30 års erfaring til sjøs og banet vei for linefisket i Storbritannia da han bygget den aller første britiskeide autolinebåten på Macduff Shipyards. Johns erfaring med linefiske bidro til at han ble utnevnt til ”Årets unge fisker” i Storbritannia i denne perioden. Johns kunnskap om linefiske gir Carisma et strategisk markedsfortrinn når han diskuterer fordelene med denne typen fiske med potensielle kunder i Storbritannia. De siste ti årene har John solgt fisk og administrert fartøyer, og i løpet av denne perioden har han bygget opp en stor kundebase med kvalitetskontakter. Han har også tolv års erfaring fra restaurantnæringen med drift av flere vellykkede fiskerestauranter og har dermed en unik oversikt over fiskeindustrien.
  • Ken-Wood.jpg
    Ken Wood
    Business Development Manager Carisma (UK) Ltd
    Med sine 50 år i foredlings- og markedsføringssektorene er det lett å forstå hvorfor Ken betraktes som ”onkel Ken” verden rundt.

    Han startet karrieren som kontorassistent tidlig på 60-tallet og har siden den gang gått gradene i foredlingssektoren. Sitt karrieremessige høydepunkt fikk han da han til slutt ble ansvarlig for å inngå avtaler med fartøyer og hadde overordnet kontroll med viktige fabrikkoperasjoner.

    Ken, som deretter gikk over til å drive med markedsføring, har vært nøkkelkundeleder for alle de store utsalgene og var foregangsmann når det gjaldt flybåren fisk fra Island. I denne perioden var Ken en stor innkjøper på alle de britiske og europeiske fiskemarkedene, og han var den største innkjøperen av norsk fisk i Storbritannia.

Våre ansatte