no en
Leverandører av linefanget MSC-sertifisert torsk og hyse fra Barentshavet

Kokt torsk med gulrotstuing og bacon

Denne retten med fersk torsk er en klassiker som aldri går av mote. Med en silkemyk gulrotstuing på siden og knasende bacon på toppen er det en rett hele familien liker.

 

800 g torskefilet uten skinn og bein

2,5 ss salt

5 dl vann

 

Koking

1 l vann

1 ss salt

1 skive sitron

1 stk laurbærblad

 

Gulrotstuing

6 stk gulrøtter

3 dl melk

3 dl vann

0,5 stk løk

2 ss smør

2 ss hvetemel

Salt og pepper

 

Tilbehør

Potet

Bacon

 

Fremgangsmåte

Skjær torsken i like store serveringsstykker. Rør saltet ut i kaldt vann og legg fiskestykkene i saltlaken.

Kok potet og stek bacon.

 

Koking

Kok opp 1 liter vann, tilsett 1 ss salt, 1 skive sitron og 1 laurbærblad.

Rett før servering legger du torskestykkene forsiktig i kjelen, la trekke i ca. 5 - 8 minuttter til den flaker seg.

Løft opp med en hullsleiv, legg på et rent klede så den får rent av seg.

 

Gulrotstuing

Skrell og skjær gulrot i terninger. Kok møre i melk og vann.

Skrell og skjær løk i strimler. Surr lett i smør, og rør inn mel. Spe med kokekraft fra gulrøttene til du får en jevn og fin stuing.

La den trekke i 10 minutter for å fjerne melsmaken. Smak til med salt og pepper.

Ha i gulrot og varm forsiktig opp til de er varme.

Serveres med kokte poteter, sprøstekt bacon og gulrotstuing.

 

www.godfisk.no

Tilbake